10 януари 2016 г.

Бебешки боти на райета


Миналата година две от моите приятелки родиха сладки малчугани. Като се срещнахме един път, те споделиха, че си търсят плетени чорапки или обувки за техните деца. И така се появи идеята да им оплета такива.
Поразрових се малко и намерих модел за малки зелени боти на райета. Оказа се, че това е лесната част, защото макар и след доста търсене не можах да намеря подобна прежда на опсаната от дизайнера и се наложи да избера друга. Подбрах такава с памук и полиакрил (55% памук и 45% полиакрил), но трябваше да направя компросмис с дебелината на преждата и взех доста по-тънка. Затова се наложи да променя модела, защото като го следвах получих боти с размер за кукла за игра.

 И така крайният резултат е два изплетени чифта, единият в червено и розово за дамите, и един в сиво и зелено за гоподата.
Оригиналният модел може да намерите тук. За съжаление авторката не разрешава да се публикуват преводи на нейните схеми, но ако имате желание мога да ви пратя моята интерпретация, само ми изпратете лично съобщение.Ето и малко снимки с един от малчуганите.

Няма коментари :

Публикуване на коментар